Igor Gošte: Pravljice o živalih

8,00 

22 na zalogi

Šifra: KNJP Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Avtor: Igor Gošte
Ilustracije: Jože Potokar – Cvrčo
Založba Delavski dom Trbovlje, 2017

Pravljice o živalih so po Čebeljih dogodivščinah druga avtorjeva knjiga krajših zgodb za otroke. Delo na 40 straneh prinaša tri nove pravljice, ki vsebujejo sveže zgodbe iz že znanega čebeljega sveta, ter dve pravljici o živalih na kmetiji. Avtor v pravljice vplete aktualne teme rojstva, ekologije in nezgod na otrokom prijazen ter razumljiv način. Ker pri pisanju izhaja iz lastnih izkušenj igre z vnuki, se otroci zlahka poistovetijo z radovednimi in nagajivimi čebeljimi junaki. K privlačnosti knjige dodatno pripomorejo ilustracije priznanega umetnika Jožeta Potokarja-Cvrča, ki pravljice še dodatno približajo mlajšim bralcem.

Igor Gošte je priznan slovenski pisec, ki je javnosti znan predvsem po delih za odrasle (Prebujanje, Sledi korakov, Svetla tema …). Pri ustvarjanju večinoma izhaja iz lastnih izkušenj, zato so njegova dela prepričljiva in vsebinsko dodelana. Pravljice o živalih so že njegova sedma knjiga ter hkrati druga, ki je namenjena mlajšim bralcem. Tudi pri njenem nastajanju je ostal zvest svojemu prepoznavnemu slogu, ki z jasnostjo in preprostostjo osvoji bralce vseh starosti. Knjigi dajejo dodatno težo dovršene ilustracije izpod rok priznanega umetnika Jožeta Potokarja-Cvrča, ki so zaradi likovne vrednosti ter hkratne lahkotnosti zanimive tako za starejše kot mlajše bralce.

Čeprav je knjiga Pravljice o živalih prvotno namenjena otrokom, bodo zaradi čistega jezika, vedno aktualnih tematik in izvrstnih ilustracij po njej posegali tudi starejši bralci. Posebej pa jo priporočamo za medgeneracijsko druženje ter tkanje novih vezi med vnuki in starimi starši, zato v vaši knjižnici vsekakor ne sme manjkati.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Igor Gošte: Pravljice o živalih”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja